Przeprowadzka = remont :)

Wraz z wznowieniem naszego bloga, przedstawiamy nasz nowy dom!

Tak, tak 🙂 w międzyczasie bardzo sie rozwinęlismy i zmieniliśmy miejsce produkcji …..

Hala która będzie służyła jako nowe miejsce produkcji Cocoa ma powierzchnię 500m2.

Poprzednim gospodarzom służyła ona przy produkcji sitodruku – działalności tak od nas odległej, że pomieszczenia wymagają pełnego remontu i adaptacji właściwej do produkcji żywności. Spełnienie wymagań sanitarnych jest nie lada wyzwaniem!

Poniżej krótka fotorelacja z remontu…

20140107_085620

Nasza główna sala produkcyjna po wstępnym zagruntowaniu ścian.

Jak widać, przed nami jeszcze długa droga!

 

 

 

 

 

20140109_145459

Adaptacja pomieszczeń do naszych potrzeb wymaga zabudowania wszystkich podsufitowych elementów konstrukcyjnych. Oznacza to wykluczenie wszystkich powierzchni gdzie mógłby zbierać się kurz.

 

 

 

 

20140115_102421

Na środku naszej największej sali, przykryta folią stoi maszyna służąca do pakowania owoców i orzechów w czekoladzie. Jest to nasz najnowszy nabytek mający na celu przyspieszenie i sprofesjonalizowanie procesu pakowania. Przy wyborze i zakupie maszyny zakładaliśmy, że zmieści się ona w naszym starym zakładzie jednak…  pominęliśmy fakt, że sięgająca prawie do sufitu waga uniemożliwiłaby sprawne wykorzystanie sprzętu!  Z tego powodu podjęliśmy decyzję o przyspieszeniu przeniesienia się do nowego miejsca produkcji. Gdy tylko odebraliśmy klucze do nowej hali, nie czekając na remont ulokowaliśmy nasz nowy nabytek.

 

20140210_125101

Doprowadzenie powierzchni sufitów do standardów spełniających wymogi Inspekcji Sanitarnej wymagało mnóstwo pracy!

 

 

 

 

 

20140213_153039

Co raz bliżej celu! Tam gdzie w kolejnym etapie zostaną zamontowane zlewy i zmywarki pojawiają się kafelki.

 

 

 

 

 

20140122_152904

A oto ściany naszego magazynu!

 

 

 

 

 

 

Efekt końcowy naszego remontu już w krótce…. 🙂